Cuketové nudle

Cuketové nudle jsou zdravou alternativou pšeničných špaget. Pokud se vám cuket letos urodilo hodně, tak určitě vyzkoušejte i tento recept. Nespornou výhodou těchto nudlí je to, že vám nerozhoupou krevní cukr jako klasické těstoviny. Jídlo je lehké, hodí se jako letní večeře. Jeho příprava velice rychlá, jídlo máte na stole do 20 minut. 

Cuketové nudle s mozzarellou

1 porce

Ingredience:

1 lžička olivového oleje, 1 cuketa, 1/2 červené cibule, sůl, pepř, 50 g zakysané smetany, 1/2 lžičky dijonské hořčice (lze vynechat), kapka citrónové šťávy, balení mozzarelly, hrst slunečnicových semínek (nejlépe dopředu namočené)

Postup: 

Cuketu omyjeme a zbavíme konců. Spiralizérem nebo obyčejnou škrabkou na brambory naděláme nudličky. Červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cuketu s cibulí. Osolíme, opepříme a restujeme cca deset minut, dokud zelenina nezměkne. Pánev stáhneme z plotny. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí a vmícháme do teplé cukety. Přidáme nakrájenou mozzarellu.
Hotové jídlo posypeme na sucho praženými slunečnicovými semínky. 

Místo mozzarelly můžete použít jiný typ sýra, uzeného lososa nebo krůtí maso. 

Foto od Fotografky Pavlíny - vyfotila.cz