Drobenkový koláč s bobulovitým ovocem

Drobenkový koláč s bobulovitým ovocem

Ingredience:

Drobenka: ½ hrnku mouky (mandlové, kokosové apod.), ½ hrnku ovesných vloček, ½ hrnku mletých mandlí, 2 lžíce medu, 1 lžička kypřícího prášku (vinného kamene)

Náplň: 120g povoleného másla, 500g tvarohu (mascarpone), 400ml podmáslí (bílý jogurt nebo zakysaná smetana), sladidlo dle chuti (xylitol, med, čekankový sirup), 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 300g ostružin (jahody, maliny nebo vypeckované třešně)

Postup:

Z mandlové nebo kokosové mouky, rozmixovaných ovesných vloček a mletých mandlí, lžičky kypřícího prášku a másla (povoleného) uhněteme drobenku. Pokud by byla drobenka suchá, přidáme více másla. Když by hmota byla naopak mazlavá, přidáme suché ingredience.

Dortovou formu (střední velikost) vyložíme pečícím papírem a 2/3 drobenky do ní nasypeme. Upěchujeme pěstí. Z tvarohu, podmáslí (zakys.smetany), sladidla a pudinkového prášku umixujeme hladkou náplň, do které opatrně vmícháme 300g ovoce. Směs nalijeme do formy na drobenku, přikryjeme zbytkem drobenky a pečeme při 180st. asi 45 minut. 

photo by vyfotila.cz