"Falešná svíčková" se šťouchanými bramborami

"Falešná" svíčková se šťouchanými bramborami
(pro 4 - 6 osob)
Ingredience:
3 lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje 2 lžičky koření na grilované kuře 600g kuřecích/krůtích prsou, nakrájených na plátky 60g mandlových lupínků 2 lžíce ghí 800g kořenové zeleniny, nakrájené na kostičky 2 střední cibule, koření (2 bobkové listy, 6 zrnek černého pepře, 3 zrnka nového koření), 100-200 ml vývaru nebo vody smetana na šlehání, 800g brambor, cibulka, pažitka
Postup:
Promíchejte med, olivový olej a koření na grilované kuře. Maso naklepejte, vložte do připravené marinády a nechte 15 minut marinovat. Poté ho obalte v mandlích, dejte na plech s pečícím papírem a pečte v troubě při 135st. 30 minut. Na závěr krátce dopečte při vyšší teplotě kvůli barvě. Na rozpáleném ghí orestujte cibule, přidejte na kostičky pokrájenou zeleninu a osmahněte. Přidejte koření, zalijte vývarem či vodou a duste doměkka. Vyjměte koření a poté tyčákem rozmixujte a vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte.
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka a ještě teplé je rozmačkejte, vmíchejte orestovanou cibulku a petrželku/pažitku. Omáčku podávejte se šťouchanými bramborami a plátkem masa.
