Fermentovaná ovesná kaše

Přitom příprava kaše, o které píší níže, nezabere zas až tolik času, jen je potřeba si dopředu naplánovat její přípravu a ještě než půjdete spát udělat pár nezbytných úkonů.
Fermentovaná ovesná kaše
(2 porce)
Ingredience:
60g vloček, 250 ml - 300 ml kokosového mléka (vody, kefíru), 1 lžíce kokosových chipsů, 1 lžíce chia semínek/mletého lněného semínka, oblíbené oříšky, sušené nebo čerstvé ovoce, špetka skořice, kostička hořké čokolády nebo sladidlo dle chutí (med, čekankový sirup...)

Postup:
Řádně promíchanou směs přikryjte utěrkou a nechte v teple do rána. Kaši můžete nechat fermentovat i déle, v tom případě bych volila ledničku. Druhý den si odeberete 1/2 směsi (1 porce) nebo celý obsah (2 porce nebo máte velký hlad) do rendlíku se silnějším dnem. Pokud bude potřeba, můžete přidat tekutinu a necháte prohřát na mírné teplotě. Určitě ale nevařte. Poté můžete dozdobit čerstvým/sušeným ovocem, hořkou čokoládou, skořicí apod. Případně vsypte ořechy, které se namáčely do rána v jiné misce. Díky přidaným tukům z chia semínek, mléka nebo kefíru obsahuje kaše mnoho kvalitních tuků, které vám nerozhoupou cukr v krvi jako na horské dráze a vy vydržíte být soustředěni na práci celé dopoledne Pokud vás ovšem nechá v klidu vědomí, že je druhá polovina kaše v lednici Myslete na to, že máte vyřešenou snídani i na druhý den


