Tuňákové placičky

Tyto placičky dělám docela často k večeři, jsou rychle hotové a plechovka tuňáka se u nás ve špajzu vždycky najde. A pokud jste si již pořídili mandlovou mouku na pizzu, můžete i zde mouku využít. Podávám společně se salátem. 

Tuňákové placičky

cca 8 - 10 kusů

Ingredience:

300g tuňáka z konzervy v olivovém oleji, okapaného, 2 lžíce mandlové mouky/2 lžíce nahrubo namletého lněného semínka, 2 vejce, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 červená cibulka najemno nasekaná, 1 lžička nasekané petrželky, špetka soli a pepře, 2 lžíce přepuštěného másla 

Všechny ingredience kromě přepuštěného másla smícháme dohromady a dochutíme solí a pepřem. Ze směsi uplácáme malé placičky. Rozehřejeme máslo na pánvi a smažíme tuňákové placičky, dokud z obou stran nezezlátnou.  Podáváme s dijonskou hořčicí, domácí majonézou nebo jogurtovým dipem.