Kuřecí garam masala

08.12.2021

Velice ráda používám v kuchyni různé bylinky a koření. Nejen, že jídlu dodají výbornou chuť, ale zároveň i mnoho prospěšných látek. Vedle obvyklých druhů pro českou kuchyni jako je nové koření, majoránka se mi zabydlelo i koření exotičtějšího původu jako je garam masala. To dodá jídlu opravdu zajímavou chuť!

Ingredience:

400 g kuřecích prsou/vykoštěných kuřecích stehen

1 lžička mletého koriandru

1/2 lžičky mleté papriky

1/2 lžičky kurkumy

2 - 3 lžičky koření garam masala

60 g oloupaného čerstvého zázvoru

2 stroužky česneku

2 lžíce bílého jogurt

1/2 lžičky kayenského pepře

mořská sůl

1 kus cibule

200 g rajčatového pyré nebo nasekaných rajčat bez slupky

200 ml tučné smetany na šlehání/kokosového mléka

2 lžíce ghí

Postup:

Na zhruba 2 hodinky si naložíme do jogurtu maso, nakrájené na kostičky, společně s čerstvě nastrouhaným zázvorem, rozdrceným česnekem a s kořením (koriandr, paprika, garam masala a sůl). Na pánvičce si na ghí orestujeme cibulku, přidáme masovou směs a rajčata. Společně vše orestujeme a nakonec vlijeme mléko a necháme společně probublat do zhoustnutí. Dle chuti dochutíme a podáváme s rýží/květákovou rýží nebo s oblíbeným pečivem, popř. topinkou.