"JSEM ZKUŠENÁ VÝŽIVOVÁ PORADKYNĚ S MNOHALETOU PRAXÍ A POZNATKY, JAK STRAVA OVLIVŇUJE NEJEN NAŠI POSTAVU, ALE I NÁLADU A ENERGII"


Budu vaší průvodkyní na cestě za  svobodou v jídle. 

Naučím vás, jak nebýt otrokem jídla.

Ovládnout své chutě a dosáhnout svého vytouženého cíle. 


  • Kategorie
  • Recepty pro holky
  • LCHF recepty
  • Vánoční cukroví
  • Užiteční pomocníci
  • Blog
Pizza více druhů sýrů

Pizza více druhů sýrů

V době karantény jsem stravování přizpůsobovala dětem. Takže jsem vařila jejich oblíbená jídla, pekla zdravější buchty a koláče, aby mi zároveň neztloustly. Na druhou stranu jsem se nepřejídala přílohami, nezahušťovala omáčky moukou a nenápadně zařazovala zdravé suroviny. Jak byla možnost, uvařila jsem alespoň v duchu LCHF večeři, vždy jsem byla nadšená, když si na ni pochutnaly i holky. Čím jsou starší, tím častěji se to k mé radosti stane. Stejně tak tomu bylo i v případě této pizzy více druhů sýra bez mouky.

Celozrnný, čokoládový hřbet

Celozrnný, čokoládový hřbet

Další zákusek upečený ve zdravější variantě. Jen se připravte na to, že bude rychle pryč, obzvlášť pokud máte doma také velké jedlíky :-)

Doba "koronavirová"

Doba "koronavirová"

Přišla bez varování, alespoň pro nás běžné smrtelníky... zasáhla do našich životů. Ten ZÁSAH nás ze začátku tak překvapil, že jsme si jen těžko dokázali představit, jak to bude vše dál probíhat, jak budeme dál žít, pracovat, cestovat....zkrátka fungovat. My jsme doma řešili vedle běžných organizačních věcí především, jak to bude s dětmi. S manželem jsme za začátku chodili ještě do práce a mít všechny 3 děti doma samotné prostě nešlo. Navíc dvě dcery školou povinné nemohly "vypadnou" z učebního plánu, těžko by to doháněly.  Mně běželo hlavou, jestli je v této době vhodné začít s podnikáním a jak budu moci chodit běhat - je to moje forma relaxace a uvolnění. Ať vybíhám v jakémkoliv stavu, vracím se vždy s úsměvem na tváři. 

Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

Tento koláč vznikl v době karantény. Pekla jsem určitě více než obvykle, holky měly velký výdej energie, tak měly každou chvíli hlad a když si spočítáte náklady, tak koláč vychází levněji než sušenky. Navíc víte přesně, co do toho dáte. Klasickou pšeničnou mouku vyměníte za špaldovou, která neobsahuje tolik lepku a sladidla dáte méně příp. nahradíte klasický bílý cukr za "zdravější variantu". V tomto případě je část třtinového cukru a část javorového sirupu, který se vyloženě hodí do koláčů tohoto typu. Výživnost koláče navýší i mrkev, ořechy, jogurt přímo v těstě a tvaroh navrchu koláče. Oproti sušenkám, kde se často setkáte s rafinovaným olejem, je zde kvalitní tuk.