"JSEM ZKUŠENÁ VÝŽIVOVÁ PORADKYNĚ S MNOHALETOU PRAXÍ A POZNATKY, JAK STRAVA OVLIVŇUJE NEJEN NAŠI POSTAVU, ALE I NÁLADU A ENERGII"


Recepty

Vyzkoušejte recepty prověřené mými dětmi a klienty. Jedná se o zdravější varianty klasických jídel nebo jídla ve stylu LCHF.


Rychlokvašená zelenina "Pickles"

Rychlokvašená zelenina "Pickles"

Každá potravina, která prošla fermentací je pro naše tělo, především náš mikrobiom prospěšná. Obohatí se o prospěšné bakterie a zvýší se množství vitamínů. Čím dál více se ukazuje, že zdravý mikrobiom má vliv na obranyschopnost organismu, jelikož 70% imunity sídlí v našich střevech. Milióny bakterií, žijících v našich střevech buď imunitu podporují, to jsou ty přátelské nebo ji naopak škodí. Na stav naší mikroflóry mají vedle stravy vliv léky především antibiotika, nemoci nebo životní prostředí. A jak si takovou rychlokvašenou zeleninu připravit? Zde máte postup krok za krokem, abyste své imunitě mohli pomoci.

Přepuštěné máslo

Přepuštěné máslo

Určitě jste se minimálně v nějaké kuchařce setkali s označením Ghí neboli přepuštěné máslo. Tento tuk, který se získává přepouštěním másla je výhodné používat nejen pro jeho praktické vlastnosti, ale i ty zdravotní. Ne nadarmo je označováno za superpotravinu. Dle indické ayurvédy má mimořádné léčivé účinky.